top of page

Életmód orvoslás - Lifestyle Medicine - KEDVEZMÉNYES CSOMAG AJÁNLATOK



Stressz, alvászavar, gyomor-bélproblémák, elhízás, magas vérnyomás... ismerős a felsorolás? Ez esetben ezt az összefoglalót mindenképp olvasd végig. A vizsgálat gyermeknek is igényelhető!


lifestyle medicine
Az életmód legyen a gyógyszered!

Ha röviden összegezni szeretnénk, a fenti szlogen röviden összefoglalja az életmód orvoslást. Az életmód gyógyászat a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik ága, mely – az életmóddal összefüggő betegségek alap kiváltó okait megcélozva - átfogó életmódváltást használ az életmóddal összefüggő betegségek megelőzésében, kezelésében illetve a progresszió lassításában és visszafordításában. (www.emot.hu, www.eulm.org)


Miről is szól a Lifestyle Medicine?

Az életmód orvoslás, az önmenedzselési készségek fejlesztéséről szól; a táplálkozás, az alváshigiénia, a stresszkezelés, a szociális kapcsolatok, a szexuális egészség és a termékenység, a fizikai aktivitás illetve nem utolsó sorban a szerhasználat minimalizálása érdekében.



Életmóddal összefüggő betegségek, tünetek pl.: Szív-érrendszeri betegségek, stroke, magasvérnyomás Neurodegeneratív betegségek Rosszindulatú daganatok Depresszió, szorongás Krónikus stressz Alvászavar Elhízás


Az életmód-gyógyászat pillérei:

Szexuális egészség és termékenység

A fizikai aktivitás

Táplálkozás

Függőségek

Környezet

Közösség



Miben tudok én segíteni? Mint ergoterapeuta, az életmód orvoslás legerősebb és leggyakrabban előforduló "pilléreivel" napi szinten foglalkozom. Krónikus stressz, alvászavar, depresszió-szorongás és a magas vérnyomás.

Az ergoterápia mellett a BioNeuro Klinikán, biofeedback kezelésekkel és terápiákkal foglalkozom. Az életmód orvoslásban külföldön is elterjedt kezelési forma például a HRV, EMG, EEG-biofeedback.

Pácienseim többnyire felnőttek, de szülő kíséretében gyermekeket is fogadok. Az életmód orvoslás - az életmód tanácsadás nem egy vizsgálatból áll. Amennyiben eldöntötte, hogy változtatni szeretne, az alábbi KEDVEZMÉNYES csomagokból választhat.


Hogyan zajlik egy vizsgálat?


A vizsgálat minden esetben a páciens panaszainak alapos kikérdezésével kezdődik (anamnézis felvétel). Ezt követően tájékozódom a korábbi megbetegedésekről, kórházi kezelésekről, áttekintem az eddig használt gyógyszereket, a rendelkezésre álló korábbi dokumentációt.


Például a HRV (szív-légzés) vizsgálat előtt, fonendoszkóppal történő hallgatózással tájékozódom a tüdő állapotáról. Szükség esetén képalkotó vizsgálatokkal további információk gyűjthetőek az esetlegesen fennálló problémákról. A vizsgálatok teljesen fájdalommentesek. A vizsgálathoz nem szükséges éhgyomorra érkezni, de lehetőség szerint kérem 1-2 órával a vizsgálat előtt a fő étkezés, kávé, fekete tea illetve az energia italok és az alkohol mellőzősét.

A vizsgálat után a kiértékelésre vissza kell jönni. A kiértékelést követően egy véleményt és pontos útmutatást kap a további teendőkről. Fontos, hogy a páciens az összes korábbi dokumentációját, az aktuálisan szedett gyógyszereinek listáját hozza magával a vizsgálatokra.


HRV CSOMAG Milyen problémák esetében ajánlott ez a csomag? Stressz, alvászavar, légzésprobléma, figyelemzavar, ADHD, emésztési problémák.


Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag? HRV- (légzés-szív vizsgálat) 30 perc Stresszprofil készítés - 30 perc Neurofeedback vizsgálat - 30 perc

Az anamnézis felvétel és a kiértékelés egy szeparált napon történik. Az alábbi ár a vizsgálatot, az anamnézis felvételt és a kiértékelést is tartalmazza. 97.700,- Ft helyett, kedvezményes áron: 59.900,- Ft.


EMG CSOMAG Milyen problémák esetében ajánlott ez a csomag? Stressz, izomfeszülés, figyelemzavar.


Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag? EMG - Az EMG rövidítés az electromyographia kifejezésből adódik. A vizsgálat az elektrofiziológiai vizsgálómódszerek közé tartozik. Az EMG vizsgálatok elengedhetetlenek egyes ideg- és izombetegségek differenciáldiagnózisához. - 30 perc Stresszprofil készítés - 30 perc Neurofeedback vizsgálat - 30 perc

Az anamnézis felvétel és a kiértékelés egy szeparált napon történik. Az alábbi ár a vizsgálatot, az anamnézis felvételt és a kiértékelést is tartalmazza. 97.700,- Ft helyett, kedvezményes áron: 59.900,- Ft.


GYERMEK CSOMAG Milyen problémák esetében ajánlott ez a csomag? Például stressz, figyelemzavar.


Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag? HRV- (légzés-szív vizsgálat) 30 perc Neurofeedback vizsgálat - 30 perc

Az anamnézis felvétel és a kiértékelés egy szeparált napon történik. Az alábbi ár a vizsgálatra, az anamnézisre és a kiértékelésre is vonatkozik. 57.800,- Ft helyett, kedvezményes áron: 39.900,- Ft.


TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS CSOMAG Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag? Cirkadián ritmus, kronotípus meghatározása 45 perc HRV- (légzés-szív vizsgálat) 30 perc

Az anamnézis felvétel és a kiértékelés egy szeparált napon történik. Az alábbi ár a vizsgálatra, az anamnézisre és a kiértékelésre is vonatkozik. 68.800,- Ft helyett, kedvezményes áron: 49.900,- Ft.


A vizsgálatokról az alábbi linkeken tájékozódhatsz:

EEG-biofeedback Mi az a neurofeedback?


Mit jelent a cirkadián ritmus


A cirkadián ritmus fontossága





Amennyiben van kérdésed vagy időpontot szeretnél online konzultációra vagy biofeedback - neurofeedback vizsgálatra, keress bátran az alábbi elérhetőségeken.

T.: 06.30.123.77.60

E-mail: rehab@ergoterapeuta.hu



44 views
bottom of page