top of page

BioNeuro Akadémia - Érdekel a pszichofiziológia és a neurofiziológia? Akkor nálunk jó helyen vagy!


biofeedback neurofeedback

Érdekel a pszichofiziológia és a neurofiziológia? Akkor nálunk jó helyen vagy!A Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia az elmúlt évek képzési tapasztalatai és nemzetközi képzési tematika alapján összeállította BioNeuro Akadémia képzési rendszerét. A Biofeedback és Neurofeedback alaptanfolyamok specifikus tudása mellett, szakképzett oktatók segítségével a szükséges anatómiai, élettani és pszichológiai ismeretek is elsajátíthatók. Az alaptanfolyamokra további tanfolyamok és workshopok épülnek. Tanúsítványi rendszerünk segíti a trénereket a folyamatos tanulásban és fejlődésben. Képzéseink Hivatalos Felnőttképzések.A Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület hivatalos honlapja: www.neurofeedbackakademia.huBIOFEEDBACK ÉS NEUROFEDBACK ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAM


Mit tanulhatok az előkészítő tanfolyamon? Előkészítő tanfolyamunkon megtanulhatod a szükséges egészségügyi, anatómiai, élettani és pszichológiai alapismereteket. Ezt a tanfolyamot azért dolgoztuk ki számotokra, hogy ha valaki nem magabiztos a tudásában vagy egyetemi tanulmányai alatt nem tanulta ezeket az ismereteket, egy kis felzárkóztatás után, el tudja végezni az alaptanfolyamokat és teljes értékű szakember válhasson belőle. A tanfolyam írásbeli vizsgával zárul.

Megszerezhető tanúsítványok: Hivatalos Felnőttképzési tanusítvány és MABNATE tanúsítvány Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000770 A tanfolyam szervezője: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület (MABNATE)


Kik vehetnek részt a biofeedback és neurofeedback előkészítő tanfolyamon?

Tanfolyamainkra diplomával rendelkező szakembereket várunk. Előkészítő tanfolyamunkat bárki elvégezheti, aki szeretné megalapozni tudását az alaptanfolyamok előtt.


Azok a diplomával rendelkező résztvevők, akiknek nincs orvosi, egészségügyi vagy klinikai szakpszichológusi végzettségük és bizonytalanok az anatómiai, élettan és pszichológia tudásukban, lehetőségük van a tanfolyam megkezdése előtt egészségügyi és pszichológiai alapismeretekre szert tenni, az Akadémia által szervezett BioNeuro Előkészítő online tanfolyamon.


Klinikai alkalmazásról szóló továbbképzéseinkre, az alaptanfolyam elvégzése után szeretettel várjuk az orvosokat, egészségügyi szakembereket és klinikai szakpszichológusokat.neurofeedback biofeedbackBIOFEEDBACK TANFOLYAM

Alaptanfolyam kezdőknek


Mi az a biofeedback tréning? A modern orvostechnikai eszközök segítségével már nem csak mérni tudjuk a test paramétereit, hanem meg is tudjuk tanítani az életfunkciók normális működését a szervezetnek. Különböző módszerek léteznek, aszerint, hogy mely testi paramétereket jelezzük vissza az agy számára. Biofeedback tréninggel növeljük a test tudatosságot, helyreállítjuk az egyensúlyt és az egészséget.

Mit tanulhatok meg a tanfolyamon? A tanfolyamon a résztvevők megismerik a biofeedback módszertant, elsajátítják a biofeedback tréning végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Megismerkednek az emberi szervezet akut és krónikus stresszreakcióival, megtanulják megmérni és az eredmények alapján egymástól elkülöníteni, értékelni azokat. Elsajátítják a pszichofiziológiás stresszprofil elkészítését és értékelését, majd az alapvető biofeedback módszereket a gyakorlatban.

A tanfolyam elvégzésével a tréner képes lesz önállóan a stresszprofil felvételére, kiértékelésére. Biofeedback kezelési terv és cél felállítására, majd a megfelelő biofeedback tréning alkalmazására. A tanfolyam írásbeli és szóbeli vizsgával zárul.

A tanfolyam hossza: 3 nap + online tananyag (elméleti és gyakorlati képzés) Megszerezhető tanúsítványok: Hivatalos Felnőttképzési tanúsítvány és MABNATE tanúsítvány Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000770 A tanfolyam szervezője: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület (MABNATE)
neurofeedback biofeedback

NEUROFEEDBACK TANFOLYAM Alaptanfolyam kezdőknek


Mi az a neurofeedback tréning? A neurofeedback egy speciális agyhullám tréning, mellyel az idegrendszeri alapú és pszichés betegségeket tudjuk kezelni. Működési elve nagyon egyszerű. Különböző tüneteknél az agyhullám mintázatban is eltérést tapasztalhatunk. A tréning segítségével ezen eltéréseket tudjuk korrigálni, elérve az agytevékenység optimális működését. Az újra hangolt agy, képes hatékonyan működni, így a tünetek csökkennek és megszűnnek.

Mit tanulhatok meg a tanfolyamon? A Neurofeedback tanfolyam fő célja, hogy a leendő szakemberek elsajátítsák a neurofeedback elméleti és tudományos hátterét, az Amplitúdó tréning (Frequency Band Training) módszertanát, állapotfelmérését és komplex kiértékelést, továbbá a megfelelő tréning protokoll kiválasztását, elméletben és gyakorlatban. A tanfolyam írásbeli és szóbeli vizsgával zárul.

A tanfolyam hossza: 5 nap + online tananyag (elméleti és gyakorlati képzés) Megszerezhető tanúsítványok: Hivatalos Felnőttképzési tanúsítvány és MABNATE tanúsítvány Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000770 A tanfolyam szervezője: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület (MABNATE)
SCP NEUROFEEDBACK TANFOLYAM (Slow Cortical Potential)


Mi az az SCP neurofeedback tréning? Az SCP (Slow cortical potential) neurofeedback egy standarizált neurofeedback protokoll, amely magas klinikai hatékonysággal rendelkezik az ADHD és epilepszia kezelésében, továbbá más területeken is hatékonyan alkalmazható, mint például depresszió, szorongás.

Mit tanulhatok meg a tanfolyamon? A tanfolyamon a résztvevők megismerik a neurofeedback SCP módszertant, elsajátítják az SCP tréning végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Megismerkednek az emberi szervezet pszichofiziológiájával és megtanulják az SCP protokoll szerinti tréninget a gyakorlatban, illetve különböző betegségeknél alkalmazható specifikus beállításokat. A tanfolyam elvégzésével a tréner képes lesz önállóan az SCP tréning elvégzésre és betegségspecifikus beállításokra, bio-neurofeedback módszertanokba való integrálására. A tanfolyam szóbeli vizsgával zárul.

A tanfolyam hossza: 2 nap + online tananyag (elméleti és gyakorlati képzés) Megszerezhető tanúsítványok: Hivatalos Felnőttképzési tanúsítvány és MABNATE tanúsítvány Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000770 A tanfolyam szervezője: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület (MABNATE)neurofeedback biofeedback


RELAXÁCIÓS TRÉNINGEK (Légzés, HRV, Alfa/Théta tréning)


Mi az a Relaxációs tréning biofeedback és neurofeedback módszerekkel? A biofeedback és neurofeedback eszközök relaxációt segítő módszerei kevésbé ismertek. Ha felnőttekkel is foglalkozol elengedhetetlen a relaxációs technikák alkalmazása. A relaxáció segít bizonyos tünetek és betegségek enyhítésében. A biofeedback és neurofeedback eszközökkel objektív visszajelzés alapján tanítható meg a kliensnek az ellazulás és a relaxált állapot.

Mit tanulhatok meg a tanfolyamon? A tanfolyamon résztvevők megismerik a Alfa/Théta tréning típusait és módszertanait, a légzés és HRV tréning relaxációt elősegítő módszertanait, elsajátítják a relaxációs tréningek végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Megismerkednek az relaxáció pszichofiziológiájával és megtanulják az különböző relaxációs protokollok szerinti tréninget a gyakorlatban, illetve különböző betegségeknél alkalmazható specifikus beállításokat. A tanfolyam elvégzésével a tréner képes lesz önállóan az relaxációt elősegítő tréning elvégzésre és specifikus beállításokra, bio-neurofeedback módszertanokba való integrálására. A tanfolyam szóbeli vizsgával zárul.

A tanfolyam hossza: 2 nap + online tananyag (elméleti és gyakorlati képzés) Megszerezhető tanúsítványok: Hivatalos Felnőttképzési tanúsítvány és MABNATE tanúsítvány Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000770 A tanfolyam szervezője: Magyar Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudományos Egyesület (MABNATE)
KISMEDENCEI REHABILITÁCIÓ BIOFEEDBACKKEL


Mi az a Kismedencei rehabilitáció biofeedbackkel? A kismedencei szervek működésének hosszú ideje (legalább három hónapja) fennálló eltérései lehetnek enyhék, csak diszkomfort érzést okozók, vagy súlyosak, az egyén életvitelét jelentős mértékben károsítók, akár ellehetetlenítők. Amennyiben anatómiai és beidegzési károsodás nem található a kismedencei panasz hátterében, úgy jó esély van arra, hogy konzervatív módon: fizioterápiával, biofeedback tréninggel, pszichoterápiával, esetleg gyógyszeres kezeléssel kiegészítve visszaadjuk az érintett egyén szabadságát, megszabadítsuk panaszaitól. A tartós vagy végleges megoldás eléréséhez a kezelésbe akár több szakember (gyógytornász, nőgyógyász, urológus, sebész, pszichológus, pszichiáter, dietetikus) bevonása is szükséges lehet.

Mit tanulhatok meg a tanfolyamon? A kétnapos tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a a leggyakoribb kismedencei betegségek kezelésével. Megismerik a biofeedback módszert, annak alkalmazási területeit, és a kismedencei betegségekben használt biofeedback protokollokat. Elsajátítják az sEMG biofeedback mérés, értékelés és kezelés folyamatát, valamint gyakorolják a megtanult protokollokat önmagukon, egymáson és élő modelleken.

A tanfolyam hossza: 2 nap A tanfolyam szervezője: Vitál Pro Kft. Székhely (ügyfélszolgálat): 1082 Budapest, Üllői út 66A.2/2.
ISMERD MEG A BIOFEEDBACK ÉS NEUROFEEDBACK AKADÉMIA MŰKÖDÉSÉT!


Akadémiánk megalapításának célja volt, hogy Magyarországra elhozzuk a minőségi biofeedback és neurofeedback képzéseket. A tanfolyamaink nemzetközi tantervre épülnek (BCIA), továbbá létrehoztuk egy tanúsítványi rendszert, mely segíti és támogatja a végzett trénereket a fejlődésben. Biofeedback és Neurofeedback alaptanfolyamainkon elsajátíthatod a módszertanok elméleti hátterét és a gyakorlat minden egyes részletét, az eszközhasználattól kezdve, a klienssel való kommunikáción át, a sikeres tréningekig. Tanfolyamaink után magabiztosan el tudsz kezdeni dolgozni a módszerekkel, sőt első hónapjaidat szupervíziókkal kísérjük. Az alaptanfolyamokon túl, minden évben indulnak specifikus elméleti és gyakorlati továbbképzések.


Tanúsítványi rendszer Az alaptanfolyamot végzett trénerek megkapják a Felnőttképzési Tanúsítvány mellett Akadémiánk tanúsítványát.

Ezt a tanúsítványt (nemzetközi minta alapján) 4 évente meg kell hosszabbítani.

Meghosszabbításhoz szükséges:

• Továbbképzésen, konferencián vagy online eseményen részt venni (4 éves periódus alatt, 4 eseményen)

• Esettanulmány prezentáció az elmúlt évek legérdekesebb eseteiről, így tanulhatunk egymástól (az alaptanfolyamon megtanuljuk, hogyan készítsünk esettanulmányt)

• Etikai megfelelés


Közösség Nálunk végzett trénerek belépést nyernek a Biofeedback és Neurofeedback Akadémia Tudás Klub zárt csoportba, ahol havonta izgalmas előadásokat hallgathatsz a biofeedback és neurofeedback témaköréből.
AKADÉMIA OKTATÓI

Dr. Czöndör Katalin Neurobiológus PhD.


Dr. Pácsa Szilvia Nőgyógyász szakorvos, Urogynekológus

Horváth Eszter - Elnök Fizioterapeuta MSc., Doktorandusz


Chauvin N. Nerella - Alelnök Ergoterapeuta

Tóth Renátó Pszichológus MSc., Doktorandusz


bottom of page