Légzésterápia


HRV légzésterápia figyelemzavar
HRV - Légzésterápia

A légzés terápia során lassú, mély hasi légzést tréningelünk.


A módszer előnye, hogy a legtöbb kliens tudatosan tudja szabályozni a légzését, így általában gyorsan el lehet érni a sikert. Itt a méréseket övvel vagy infravörös szenzorral végezzük (ha a páciens nem akar övet).


A biofeedback légzés terápia rendkívül hasznos formájának bizonyult, különösen szorongásos zavarok és PTSD esetén, de ideális minden stresszel kapcsolatos probléma esetén is.


A HRV tréning tulajdonképpen légzéstréninggel támogatott pulzusnormalizálás. Azaz a tréning légzésgyakorlatok elsajátítása révén valósítható meg, először számítógép segítségével a páciens megtanulja, mi az a légzésritmus, mely az ő szervezetében leginkább növeli a szívfrekvencia változékonyságát, később már számítógép nélkül is tudja alkalmazni azt.


A tréning alkalmazásával az egyik ujjra érzékelő kerül, mely a pulzuszámot érzékeli, a másik szenzor a has köré van rögzítve egy öv segítségével, mely a légzésszámot rögzíti. A két jelet a számítógép megfelelő módon feldolgozza, és vizuális, akusztikus jelek formájában visszajelzi a gyakorlónak. Az így megtanult légzést bárhol tudjuk gyakorolni.


A HRV tréning során a légzés és a szívműködés harmónikus együttműködésével a teljes test kiegyensúlyozott üzemmódba kapcsol. Ez az élettani alaphelyzet a szívkoherencia állapot. Azaz a légzésszám optimalizálásával állítjuk be a szivkoherenciát.


www.tudatosagy.huAz állapotfelmérés folyamata az alábbi három szakaszból áll:


1. Jelentkezés: telefonon vagy e-mailben


2. Vizsgálat: személyes találkozás keretében - anamnézis, baseline felmérés


3. Tanácsadás: újabb személyes találkozás keretében, a vizsgálat eredményének kiértékelésével, a kidolgozott terápiás terv megbeszélésével.


Az állapotfelmérés tartalmazza az anamnézis felvételét (panaszok meghallgatása, kórlap-vizsgálati eredmények áttekintése), a vizsgálatot (egyszeri alkalom baseline mérést), a tanácsadást (vizsgálat értékelését), és igény szerint a terápiás tervet.


Az állapotfelmérés ára: 16.900.-Ft


Az állapotfelmérést követi a terápiás tréning, melyet a baseline mérés alapján, valamint a tüneteket és a mért agyhullámok mintázatát is alapul véve, az egyeztetett terápiás terv szerint a megfelelő agyterületen neurofeedback eszközzel végzek.


Ergoterápia, Biofeedback és Neurofeedback árak ide kattinva elérhetőek.


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK