Kognitív Viselkedésterapeuta Képzés


neurofeedback pszichológia
A SEMMELWEIS EGYETEM KOGNITÍV VISELKEDÉSTERAPEUTA KÉPZÉST INDÍT!

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Klinikai Pszichológia Tanszék

A kognitív viselkedésterápia (CBT) világszerte a leginkább elterjedt bizonyítékokon alapuló pszichoterápiás irányzat, amelyet hatékonynak találtak a legkülönbözőbb pszichés és pszichoszomatikus zavarokban, a legtöbb pszichés betegség esetében ez az elsődlegesen választandó terápiás módszer.


Jelen képzés célja, hogy a XXI. századi kívánalmaknak megfelelő, korszerű, bizonyítékokon alapuló tudást adjon pszichológusok és klinikusok számára, széles bemenettel, hogy elsajátítsák az egyik leghatékonyabb pszichoterápiás módszert és ezáltal hazánkban is szélesebb körben elérhetővé váljon a pszichés problémákkal küzdő egyre nagyobb populáció számára a korszerű pszichológiai ellátás.


A négy féléves CBT intenzív képzés első féléve a CBT intenzív 1. Tematikája a kognitív viselkedésterápia elmélete és módszertana, terápiás készségfejlesztő és módszertani gyakorlatok, valamint esetmegbeszélések.


A második félévben a CBT intenzív 2. erre ráépülve a legfontosabb pszichés zavarok, mint a szorongásos zavarok, depresszió, alvászavarok, szomatikus problémákhoz társuló pszichés zavarok, az elhízás, illetve az agresszivitás és negatív érzelmi állapotok CBT kezelése. A képzés mindkét félévben elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, a második félév végén a résztvevők tanúsítványt kapnak a CBT intenzív tanfolyam elvégzéséről.


A következő évben szupervíziót biztosítunk a terápiás munkához. A CBT intenzív tanfolyam és a szupervíziós év elvégzése után „CBT terapeuta” tanúsítványt adunk, amely feljogosítja a résztvevőket a CBT alkalmazására a képzettségüknek megfelelő szinten.


A képzés bemeneti feltétele: pszichológus diploma (elsődlegesen klinikai és/ vagy egészségpszichológia MA, MSc); klinikai szakpszichológusi, tanácsadó szakpszichológusi vagy pszichoterapeuta végzettség.


A képzés vezetője: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, CBT kiképző pszichoterapeuta


Oktatók: Kiss Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; Zinner-Gérecz Ágnes, Kresznerits Szilvia, Antal-Uram Dóra és Györkös Eszter klinikai szakpszichológusok


Kreditpont érték egészségügyi dolgozóknak: 50 pont


Időtartam az 1. félévben: 56 óra, kéthetente szerdánként 9:00-17:00


Első alkalom: 2022. szeptember 21.


Maximális létszám: 40


Részvételi díj: 250.000 Ft


Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.