top of page

Alvászavar


Az álmatlanságban szenvedők gyakran fokozott izgalmat mutatnak. A biofeedback módszert az alvászavarok kezelésében is alkalmazzák, az izgalom ezen szintjének csökkentésére. A páciensek a terápia alatt egyfajta alvási protokollt tanulnak meg, mely elősegíti, hogy elalvás előtt kellemes ellazulás állapotába kerüljenek. Az alvászavar egy betegség, melynek kezelése kizárólag a megelőző szakmai diagnosztika és differenciáldiagnosztika elvégzését követően kerülhet sor, az arra felhatalmazott szakember által.


A biofeedback megkezdése előtt, érdemes egy alváslabort felkeresni. Az alvásdiagnosztikai szakrendelésen a szomnológusok előzetes előjegyzés alapján fogadják a szakrendelésre beutalt betegeket. A szakmai irányelveknek megfelelően értékelik a betegek panaszait és tájékoztatják a pácienseket a vizsgálati eredményekről, illetve a szóba jövő kiegészítő terápiás lehetőségekről, mint például a biofeedback.


Kérném, hogy amennyiben rendelkezik alváslaborban kapott vizsgálati eredményről, ezt a bejelentkezéskor előre jelezze!pszichológia alvászavar stressz szorongás


Stresszkezelés - kapcsolódóan az alvászavarhoz

A biofeedback kezeléseket az általános stresszdiagnosztika részeként is használják. A terápia alatt a páciens összegyűjtött egyéni stresszreakcióit vizsgáljuk, hogy miként reagál stresszes helyzetekben. A terhelhetőség meghatározásához stresszteszteket vagy hosszú távú méréseket használunk. Az Ergoterápia Praxisban a stresszteszt kizárólag előzetes bejelentkezés és komplett anamnézis felvétel után végezhető el.


A stresszteszt 30 perc, az anamnézis felvétel: 60 perc. A vizsgálat teljes időtartama: 90 perc.


Kapcsolódó igényelhető felmérések: kronotípus meghatározása. A kronotípusról és a cirkadián ritmusról itt olvashatsz bővebben.Általános információk az állapotfelmérés folyamatáról

​Neurofeedback - Biofeedback - EMG, HRV A biofeedback és a neurofeedback állapotfelmérés folyamata az alábbi három szakaszból áll:

1. Jelentkezés: e-mailben vagy a kapcsolat menüpontban 2. Állapotfelmérés: személyes találkozás keretében, baseline vizsgálat. Eszköz: NeXus10 3. Kiértékelés: a neurofeedback újabb személyes találkozás keretében: anamnézis felvétel, a vizsgálat eredményének kiértékelése, a kidolgozott terápiás terv megbeszélése.


A neurofeedback vizsgálati eredmény kiértékelése minden esetben szóban és személyesen történik, írásos összefoglaló nem készül.


A biofeedback kiértékelését a vizsgálat után azonnal megbeszéljük, a vizsgálati eredményt a páciens e-mailben megkapja. Az állapotfelmérés tartalmazza az anamnézis felvételét (panaszok meghallgatása, kórlap-vizsgálati eredmények áttekintése), a vizsgálatot (egyszeri alkalom baseline mérést), a tanácsadást (vizsgálat értékelését), és igény szerint a terápiás terv elkészítését. Az állapotfelmérés nem helyettesít szakorvosi vizsgálatot! Az állapotfelmérés ára: 28.900.-Ft (anamnézis, műszeres állapotfelmérés, kiértékelés, terápiás kezelési terv) Az állapotfelmérést követi a terápiás tréning: pl. neurofeedback kezelések esetében - melyet a baseline mérés alapján, valamint a tüneteket és a mért agyhullámok mintázatát is alapul véve, az egyeztetett terápiás terv szerint a megfelelő agyterületen neurofeedback eszközzel történik.


A biofeedback-neurofeedback kezelések a páciens szakorvosával (pl. pszichiáter) történő egyeztetés után, adott esetben a kezeléssel párhuzamosan történik, mint kiegészítő terápia. Szakorvosi terápiás kezelést nem helyettesít.


Amennyiben neurofeedback és pszichofiziológiás stressz profil vizsgálatot egyben szeretne, a csomag ára 68.800,- Ft helyett kedvezményesen: 48.900,-Ft


24 órán belüli lemondás esetén a kezelés megtartottnak tekintendő. Ha kérdésed van vagy még nem döntöttél, hogy szeretnél-e egy felmérést és egy terápiát elkezdeni, lehetőséged van egy online konzultációra. Az online konzultáció időtartama 30 perc, díja: 8.900,- HUF. ​ ​ ERGOTERÁPIA - BIOFEEDBACK - NEUROFEEDBACK ​ Amplitúdó Neurofeedback 14.500,-Ft/alkalom ​ Biofeedback - HRV légzésterápia, EMG 16.500,-Ft/alkalom SCP neurofeedback 18.900,-Ft/alkalom Online Konzultáció 30 perc, díja: 8.900,- HUF Felmérő tesztek pl. ADHD, figyelemzavar,

pszichofiziológiás stressz profil

39.900,- HUF per fő/per teszt

Bejelentkezés kizárólag e-mailben lehetséges. A foglalás a visszaigazolás után tekinthető véglegesnek. 10 ALKALMAS BÉRLET ELŐRE UTALÁSA ESETÉN, 10% KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTOK. ​ NYITVATARTÁS Hétfő 9.00-18.30h

Kedd 9.00-18.30h Szerda 9.00-18.30h

Csütörtök 9.00-18.30h Péntek 9.00-18.30h ​

bottom of page