A légzés


AZ ALVÓ AGY MESTERÓRÁJA: alvás közben a légzés magával ragadja és koordinálja az idegi tevékenységet a limbikus rendszerben, és fokozza a memória konszolidációját.


légzés covid


Amíg alszunk, az agy nincs kikapcsolva, hanem a nap fontos emlékeinek „mentésével” van elfoglalva. Ennek elérése érdekében az agyi régiókat szinkronizálják, hogy összehangolják az információátvitelt közöttük. Mégis, azok a mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik ezt a szinkronizálást több távoli agyi régió között, nem teljesen ismertek.


A légzés pacemakerként működik, amely magával ragadja a különböző agyi régiókat, és szinkronizálja azokat egymással. A légzés a legmaradandóbb és leglényegesebb testi ritmus, és erős élettani hatást fejt ki az autonóm idegrendszerre. Az is ismert, hogy modulálja a kognitív funkciók széles körét, például az észlelést, a figyelmet és a gondolati struktúrát.


A testünknek, a szervezetünknek és az idegrendszerünknek megfelelő és egészséges légzés ritmust könnyen el lehet sajátítani. A HRV terápiás kezelésről egy korábbi bejegyzésben (klikk ide) olvashat bővebben.


Jelentkezzen még ma konzultációra, állapotfelmérésre!

Időpont foglalás per e-mail: info@ergoterapeuta.hu