Év végi stressz

Az év végi hajtás következményeit akkor érezzük a legerősebben, amikor az ünnepek utáni napokban megpihenünk. Tapasztalhatunk kedvtelenséget, leküzdhetetlen fáradtságot vagy kellemetlen fizikai és lelki tüneteket.


poszt covid szindróma neurofeedback biofeedback
Stressz


Amikor hosszabb ideig erőnkön felül teljesítünk és nem pihenünk eleget, a szervezetünk raktáraiból kölcsönözzük az erőt. Amíg a “meg kell tennem” listán szereplő tételek vannak, hajtjuk magunkat tovább. A fejünkben fontosabbnál fontosabb feladatok követik egymást amiről gondoskodnunk kell. A teljesítmény hajszolása közben, elveszítjük a kapcsolatot a testünkkel. Észre sem vesszük, hogy a túlzott aktivitással és a regenerálódás mellőzésével mekkora “tartozást” halmozunk fel a szervezetünkkel szemben.

Ahogy eljön a pihenés ideje, felszakadnak a gátak: ránk tör az elnyomó fáradtság, az erőtlenség és a motiválatlanság. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy milyen hiányokat halmoztunk fel a túlzott aktivitás időszakában. Néha a szervezet addigra olyannyira kimerül, hogy ágynak esünk a pihenés első napján. A szervezetünk minden erejével az egyensúly fenntartására törekszik. Ez a működésének alapvető törvénye.

Viszont a szervezet nem felejt. Amikor a körülményeket megfelelőnek ítéli, behajtja az adósságot. Az, hogy a szervezet kinek mikor nyújtja be a számlát, illetve hogy milyen kamatokkal kéri vissza a megelőzött energiát, egyénenként változik. Ami viszont minden egyénre egységesen igaz: a fizikai teljesítőképességünk határának átlépése, hosszú távon nem marad következmények nélkül. Legyünk ennek tudatában és próbáljuk megérteni a testünk jelzéseit. Ha úgy érezzük, hogy indokolatlanul vagyunk fáradtak, akkor ennek az oka egy múltbéli rendezetlen tartozás lehet. Engedjük meg magunknak a bűntudat nélkül pihenést, engedjük a testünket regenerálódni.


EEG poszt covid szindróma neurofeedback
Neurofeedback EEG


Ingyenes EEG vizsgálat


A felsorolt fizikai és lelki tünetek testi és mentális betegségek jelei is lehetnek. Ha úgy érzed pihenés hatására nem változnak, kérj szaksegítséget. www.ergoterapeuta.comSokszor a pihenésre való képteleség hátterében korai traumatikus élmények állnak. Ha annak ellenére, hogy tudatosan érted, hogy miért fontos a regeneráció, látod, hogy szükséged lenne rá, mégsem tudod megadni magadnak, akkor érdemes lehet dolgozni ezeken a gátakon egy szakember segítségével. A neurofeedback és biofeedback terápiás kezelés segítségedre lehet!

Amennyiben kérdésed van, írjál egy e-mailt info@ergoterapeuta.hu, szívesen segítek!A két ünnep - 2021.12.24-12.31. - között is nyitva van a praxis!


Ezen hírlevél, egy egyszeri ingyenes EEG felmérést biztosít.

A felmérés igénylésének és kivitelezésének határideje 2022. január 31.

Részletekkel kapcsolatban e-mailben lehet érdeklődni:

info@ergoterapeuta.hu