top of page

Életmód receptre - az életmód is gyógyszer - biofeedback - neurofeedback


Előszó: a következő hírlevelekben a dohányzásról való leszokásról, a magas vérnyomásról és a hatékony, "ellenőrizhető" stresszkezelésről fogok írni. Ha van a környezetedben ismerős vagy családtag, akik ezekkel küzdenek, kérlek továbbítsd nekik a cikkeket, hátha így te is tudsz nekik segíteni.


Mit jelent ez pontosan az életmód receptre? A krónikus betegségek gyógyításában alapvető fontosságú tényező a helyes életmódbeli szokások kialakítása. Számos tudományos bizonyíték áll rendelkezésre az életmód egyes alappilléreinek jelentőségéről, azonban a tapasztalatok alapján a gyakorlati megvalósítás sokszor akadályba ütközik.


életmódorvoslás életmód tanácsadás ergoterápia
A mentális egészség ugyanolyan fontos mint a mozgásterápia vagy a táplálkozásterápia.

A BioNeuro Klinkán, kitűnő szakemberek segítenek, legyen szó táplálkozásterápiáról, mozgásterápiáról vagy a mentális egészségről, melyek az életmódorvoslás szerves részei. Ezzel elérhető, hogy az életmódorvoslás folyamata ne álljon meg a szakorvosi vizsgálatnál, hanem a szükséges egyéb szakemberek (pl. ergoterapeuta, pszichológus) bevonása is megtörténjen, és az életmódterápia hatékony legyen.


A krónikus betegségek nem csak gyógyszerrel kezelhetőek, a helyes életmód minden esetben feltétele a gyógyulásnak a gyógyszeres kezelés mellett, adott esetben pedig akár helyette. Léteznek már tudományos bizonyítékokkal alátámasztott, pontos ajánlások az életmódorvoslás összetevőire, azonban kiemelten fontos minden esetben az egyéni paraméterek figyelembevételével kialakítani az életmódterápia részleteit.


Az életmódod minden egyes pillanatban befolyásolja az egészségedet!

Az életmódbeli szokások sokkal nagyobb mértékben befolyásolják az egészséget, mint például a genetika, a környezeti hatások vagy az egészségügyi ellátás. Ennek előnye, hogy az életmódbeli tényezők befolyásolhatók, megváltoztatásukkal az előnyös hatásaik rövid és hosszú távon is érezhetőek.


Az életmódorvoslás összetevői:

- alvás

- mozgás

- táplálkozás

- stresszkezelés

- ártalomcsökkentés

- egészséges kapcsolatok



életmód orvoslás pszichológia, ergoterápia Budapesten
Életmódunk összetevői, egészen a fogantatást megelőző időszaktól befolyásolják egészségünket, a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, fennálló betegség esetén pedig a terápia fontos részei.

Az életmóddal kapcsolatos betegségek, mint pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség, magas vérnyomás, zsírmáj, daganatos megbetegedések bizonyítottan megelőzhetők, kialakult betegség esetén pedig kezelhetők az életmódorvoslással. Neked is az egészséged múlik az életmódodon!



Miért kérj még ma időpontot? Mert az egészséged a szokásaidban rejlik! És a szokásokat meg lehet változtatni!


Tudtad, hogy az életmódod sokkal nagyobb mértékben befolyásolja az egészséged, mint például a genetika vagy a környezeti hatások? Ez azért jó hír, mert az életmódbeli tényezők befolyásolhatók, megváltoztatásukkal az előnyös hatásaik már rövid távon is érezhetőek, például több energia, jobb közérzet, megszűnik a puffadás, elmúlik az ízületi fájdalom.


Az életmóddal kapcsolatos betegségek (például: inzulinrezisztencia, cukorbetegség, magas vérnyomás, zsírmáj, daganatos megbetegedések) bizonyítottan megelőzhetők, kialakult betegség esetén pedig kezelhetők az életmódorvoslás fő összetevőinek (táplálkozás, mozgás, ártalomcsökkentés, stresszkezelés, egészséges kapcsolatok) előnyös megváltoztatásával.


A BioNeuro Klinikán mint ergoterapeuta és diplomás Lifestyle Medicine (életmód orvoslás) szakember segítek felmérni a jelenlegi állapotod, megtervezni az életmódterápia szükséges elemeit, végig fogom a kezed a kivitelezés során, és megválaszolom a felmerülő kérdéseid.


Az egészséged kulcsa egyszerűbb, mint gondolnád!

Az egészségmegőrzés és a gyógyulás egyaránt az életmódorvoslás összetevőiben rejlik. Ismerd meg az alappilléreket, melyekben segíteni tudok és melyekkel átformálhatod egészségi állapotod:


Táplálkozás: a kiegyensúlyozott, vegyes, adott állapotnak megfelelő táplálkozás segítségével bizonyítottan megelőzhető és kezelhető számos életmóddal kapcsolatos betegség, mint például az elhízás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.


Mozgás: a rendszeres testmozgás javítja az ellenállóképességet, erősíti a légző-, és szív-érrendszert, hozzájárul a vérnyomás és vércukorszint csökkenéséhez, segíti a testsúlykontrollt és javítja az általános jóllétet.


Ártalomcsökkentés: a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás bizonyítottan növeli a krónikus betegségek és a halálozás kockázatát, ezért ezek elhagyása előnyösen befolyásolja a betegségek kialakulását.


Stresszkezelés: a negatív stressz kezelése csökkentheti a szorongást, a depressziót, javítja az ellenállóképességet, jobb közérzethez vezet.


Alvás: a megfelelő, napi 7-8 óra alvás nem csak a különböző krónikus megbetegedések (például depresszió, mentális zavarok, szívkoszorúér-betegség, metabolikus szindróma, magas vérnyomás) kezelésében, de ezeknek a megbetegedéseknek a megelőzését tekintve is kiemelten fontos az életmódterápiában.


Egészséges kapcsolatok: A pozitív társas kapcsolatok jótékony hatással vannak a fizikai, mentális és érzelmi egészségre.



Jelentkezz be még ma biofeedback vagy neurofeedback felmérésre. A praxisomban végig vezetlek az életmódorvoslás összetevőinek gyakorlati alkalmazásán, ezzel megalapozva a gyógyulásod folyamatát!


Tel.: 06.30.123.77.60



életmód orvoslás, lifestyle medicine, életmódváltoztatás coach Budapesten
42 views
bottom of page